فوائد غذائی وسلامت

about-us-line

دیدگاه های اخیر

    bazo

    این دانه بخاطر شکلش به نام آجیل خندان معروف شد. پسته به عنوان یک ماده غذایی گیاهی و نیرو بخش و درمان کننده بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد.
    مغز پسته حاوی مقادیری ویتامین ا، آهن، اسیدهای چرب غیراشباع، ویتامین ئ، ویتامین آ16آ2- آ1، پتاسیم، پروتیین، روی، سلنیوم، فسفر، فولا ت، فیتواسترول، کلسیم، مس و فیبر است
    پروتئین پسته جایگزین مناسبی برای انواع گوشت ها و حبوبات است (ولی البته به این معنی نیست که در کل می تواند جایگزین آن ها شود.
    ویتامین آ موجود در پسته به بینایی در تاریکی کمک کرده و محرک رشد سلول ها و بافت های بدن است.
    آهن موجود در پسته برای انتقال اکسیژن به سلول ها از طریق تشکیل هموگلوبین در گلبول های قرمز نقش اساسی دارد. ویتامین ۶ا به تولید پروتیین و ترکیبات شیمیایی مهم بدن نظیر انسولین، هموگلوبین و آنتی بادی ها کمک می کند. پتاسیم موجود در پسته در تنظیم مایعات و الکترولیت های بدن و بهبود عملکرد اعصاب و عضلا ت مفید است.  عنصر روی نیز برای رشد و ترمیم سلول ها و بافت های بدن ضروری است و در کمبود آن ریزش مو، نازکی ناخن و شکنندگی آن، کوتاهی قد و کمی اشتها اتفاق می افتد.
    سلنیوم ماده معدنی است که در پسته وجود دارد و به همراه ویتامین ئ به عنوان آنتی اکسیدان قوی عمل می کند.  فولا ت برای تشکیل و ترمیم سلول ها لا زم است و از ناهنجاری های طناب عصبی در دوران جنینی، تولد نوزاد نارس و بروز سقط جنین جلوگیری می کند.

    کلسیم نیز برای ساخت دندان ها و استخوان ها و فعالیت ماهیچه ها و اعصاب ضروری است.  مس نیز همراه آهن به تشکیل هموگلوبین در گلبول های قرمز کمک می کند.

     پژوهشگران می گویند خوردن خرما به تنهایی یا همراه با لبنیات از جمله شیر برای کوفتگی و خستگی مفرط ناشی از روزه گرفتن یا فعالیتهای سنگین بسیار مفید است.
    خرما به علت داشتن منیزیم، انرژی عضلانی بدن را تقویت میکند و نیروی عمومی بدن را افزایش میدهد و به علت داشتن فسفر و منیزیم موجب تقویت حافظه میشود.

    این میوه سر شار از انواع ویتامین از جمله E-C-B-A است همچنین دارای فلزات معدنی مثل فسفر ، کلسیم ، آهن ، ید و منیزیم میباشد که هر کدام از این مواد در سلامتی انسان نقش بسزایی دارداین میوه به خاطر داشتن منیزم ضد سرطان بوده همچنین برای شنوایی ، بینایی ، درد کمر ، درد مفاصل ، درمان سینه و ریه مفید است .
    مضرات البته نباید در مصرف آن زیاده روی کرد چون مصرف بسیار بالای آن باعث آسیب به کبد و طحال افزایش فشار خون ‘ جوش دهان و پوسیدگی دندانها میشود,در خوردن آن افراط نکنید چرا که دارای قند زیادی است در این صورت آن هایی که لوز المعده حساس دارند و یا آنهایی که بیماری قند در خانواده آن ها وجود دارد باید کمتر از این میوه استفاده کنند.

    کشمش دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد و از تخریب سلولی جلوگیری می کندهمچنین
    منبع خوب ویتامین ها و عناصر مغذی بدن می باشد. عناصر و ویتامین هایی همچون آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین B در کشمش موجود است.منبع خوب ویتامین D و هورمون استروژن می باشد.
    کشمش باوجودی که شیرین و چسبناک می باشد، بر دندان اثر مخربی ندارد و باعث خرابی دندان نمی شود، حتی می توان گفت این میوه خشک از فساد دندان جلوگیری می کند… کشمش برای سلامت دندان و لثه بسیار مفید می باشد.کشمش محتوی مقدار زیادی آهن می باشد… 600 گرم کشمش، 90 درصد آهن مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند. 100 گرم کشمش در حدود 88/1میلی گرم آهن دارد، در حالیکه 100 گرم گوشت گاو بین 4-2 میلی گرم آهن دارد، منبع خوب فیبر، آنتی اکسیدان و همچنین منبع خوب انرژی می باشد.
    فیبر باعث جلوگیری از سرطان کولون، کمک در جلوگیری از رشد غیر معمول سلول ها، بیماری ها و همچنین کنترل قند خون را می شود وآنتی اکسیدان از پیری و بیماری های حاصله از آن می کاهد.کشمش از سرطان جلوگیری می کند و میزان LDL یا کلسترول بد را در خون کم می کند و باعث کاهش بیماری قلبی می گردد.
    اگر به مدت 4 هفته هر روز کشمش مصرف کنید، آنتی اکسیدان در خون افزایش و کلسترول بد( LDL) کاهش می یابد. و درآخرکشمش موجب کاهش استرس می گردد.

    آخرین مطالب